Participatiestrateeg

 • Utrecht, Nederland

Participatiestrateeg

Omschrijving

Ben jij de pionier die bestaande theorieën en modellen een stap verder kan brengen naar grensverleggende participatietrajecten? Begeleid jij inwoners naar een aardgasvrije leefomgeving? Ben jij een verbinder die zich kan inleven in zowel inwoners als professionele partijen? Ben je thuis in strategievorming en vind je het ook fantastisch om het gesprek aan te gaan met inwoners? Zet jij met het grootste gemak weerstand om in positiviteit? Zoek je de vrijheden van zelfstandigheid met de zekerheden van een baan? 


Kom dan eens praten over een rol als Participatiestrateeg!

We verrijken onze aanpak met de opgedane ervaringen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor maatwerk en de aanpak sterker wordt. Die aanpak delen we zodat in heel Nederland de warmtetransitie een boost krijgt. Dat betekent in praktijk: participatietrajecten begeleiden in verschillende regio's met het kantoor in Utrecht als thuisbasis. Hier bouw je met collega’s aan de methodiek en ontwerp je tools voor onze communicatie- en participatiestrategie.


Rol

Je werk bestaat uit de combinatie van strategieontwikkeling en uitvoering.

Je ontwikkelt bedrijfs brede methodieken en tools, die de participatiestrategie voor alle projecten verbeteren. Hierin vindt je het leuk om te pionieren en grensverleggende maar concrete aanpakken neer te leggen.

In onze projecten ben jij verantwoordelijk voor het ontwerpen van de participatiestrategieën waarmee gemeente naar aardgasvrije wijken kunnen gaan.

Daarnaast voer je de trajecten binnen projecten uit. Je bent host op (digitale) bewonersavonden, verzorgd tekstuele content voor berichten, enquêtes et cetera. Hierin neem je collega’s mee en zorg je ervoor dat je aanpak land in het team.

Expertise delen:
Wij zijn een jong bedrijf met een groot lerend vermogen, daarom verwachten we dat je je collega’s meeneemt in je kennis en vaardigheden. Hierdoor kan onze lerende community gevoed worden en jonge professionals in je voetsporen treden.

Je stelt je open en transparant op ten aanzien van kennisdeling die de warmtetransitie kan versnellen. Door je omgeving mee te nemen in je kennis krijgen we steeds meer ruimte voor het begeleiden van belanghebbenden.

Zoektermen: energietransitie, energie, warmtetransitie, warmte, wijken, wijkaanpakken, duurzaamheid, duurzaam, gemeente, communicatie, participatie


Greenvis: jouw nieuwe werkgever?

Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen in een omgeving met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Je werkt in een enthousiast en betrokken team met een duidelijke missie: duurzame warmte beschikbaar maken voor iedereen. We krijgen een kick als we onze enthousiaste ideeën kunnen realiseren.

Bij Greenvis ga je je dagelijks bezighouden met de transitie ‘van gas los!’. Samen met je collega’s bedenk je duurzame oplossingen voor de aardgasvrije gebouwde omgeving. Het team bestaat uit vaste medewerkers met verschillende expertises en een handvol externe specialisten. Bij Greenvis kom je direct in aanraking met de praktijk, waar gebruik wordt gemaakt van bestaande kennis maar waar ook nieuwe innovatieve ideeën ontwikkeld worden. Energie op de werkvloer en aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis, daar gaan we voor!

 

Greenvis biedt (o.a.):

 • Een uitdagende baan bij een betrokken adviesbureau
 • Intern ondernemerschap in team die meedenkt met jouw uitdagingen
 • De vrijheid om creatief te denken en je eigen ideeën een stap verder te brengen
 • Een uitstekend en georganiseerd netwerk in de warmtesector
 • Een marktconform salaris bij een fulltime dienstverband (24-40 uur per week)
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vaste aanstelling
 • Een Android smartphone met abonnement
 • Interne vakopleidingen & een vrij te besteden opleidingsbudget
 • 25 vakantiedagen
 • De rust van Het Nieuwe Werken
 • Dagelijks nieuwe energie in de vorm van een goed verzorgde lunch

Vereisten


Kwalificaties en vaardigheden

 • Aantoonbare ervaring met begeleiding van communicatie en participatietrajecten van complexe gebiedsaanpak/ energietransitie/ verduurzaming vastgoed
 • Goed in woord en geschrift
 • Basiskennis van aardgasloze oplossingen op gebouw en infrastructureel niveau
 • Gemotiveerd de warmtetransitie te versnellen
 • HBO/WO denkniveau op de werkvelden verandermanagement, communicatie, ruimtelijke ontwikkeling, energietransitie en/of bestuurskunde
 • Ambitie en ondernemende drive

Contactpersoon
Benieuwd hoe je werkdag eruit zou kunnen zien? Neem dan contact op met Jessica Rietveld.