Meewerkstage (HBO/WO) 2020 (februari - juni)

  • Utrecht, Nederland

Meewerkstage (HBO/WO) 2020 (februari - juni)

Omschrijving

Word jij warm van de warmtetransitie?  Én ben jij die energieke schakel die een uitdaging niet uit de weg gaat? Wil jij net als wij duurzame warmte en koude voor iedereen beschikbaar maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Met een achtergrond op het gebied van Energy Science, Energietechniek of Werktuigbouwkunde ben je hier op de juiste plek. 


Een team van behulpzame engineers , consultants en je eigen bedrijfscoach staat bij Greenvis klaar om jou de juiste begeleiding te geven, zodat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. 


Wanneer ben jij nou de perfecte kandidaat? Simpel, tijdens je stage bij Greenvis neem je zelf het initiatief! Dit betekent dat jij als toekomstig Engineer naar eigen inzicht je stage in de warmte- en koudetechniek vorm gaat geven. 


Concreet betekent deze stage vooral niet dat je koffie moet halen voor je collega’s. Wel ga je meewerken in projecten waarin een frisse blik altijd welkom is

De warmtetransitie is een opgave die voor iedereen geldt. Wij zetten ons in om daadwerkelijk iedereen op de been te krijgen, want voor de warmtetransitie is een stroomversnelling nodig. Ook daarom zoeken we een gedreven en out of the box denkende student, die de verschillende leerervaringen (ja wij leren ook nog elke dag) kan ophalen en deze vertaalt naar learnings voor alle medewerkers. 


Greenvis is een toonaangevend en specialistisch adviesbureau op het gebied van District Heating & Cooling. Je stage heeft dan ook zeker te maken met het uitwisselen en transporteren van grote hoeveelheden energie en het oppakken van techniek neutrale transitievraagstukken. 


Bij Greenvis kom je direct in aanraking met de praktijk, waar gebruik wordt gemaakt van bestaande kennis maar waar ook nieuwe innovatieve ideeën ontwikkeld worden.  Greenvis werkt samen met partijen als Nuon, Eneco en HVC Energie, om zo samen de energiehuishouding van Nederland te verbeteren.

Vereisten

Om meer gevoel te krijgen van actuele vragen die spelen bij Greenvis:

  • Hoe kun je een intelligent regelsysteem inzetten in een warmtenet om met (booster-) warmtepompen optimaal gebruik te maken van fluctuatie in warmtevraag en -aanbod en elektriciteitsprijzen?
  • Wat is de potentie voor restwarmte uit gebouwkoeling, datacenters en industriële restkoeling? En welke uitkoppelingsmogelijkheden zijn er?
  • Hoe verhouden lage temperatuur afgiftesystemen (ruimteverwarming) zich op technisch en economisch vlak bij de aansluiting op een warmtenet?
  • Wat is de compatibiliteit tussen warmteprofielen van tuinbouwbedrijven en de toepassing van een groot aandeel warmte uit geothermie? Hoe moet een handelsplatform worden ingezet om de benodigde constante warmtevraag te creëren? Hoe worden bestaande WKK’s en buffers optimaal ingezet en uitgefaseerd?
  • Welke duurzame warmtebronnen kunnen worden ingezet voor het warmtenet op het industrieterrein Lage Weide in Utrecht?
  • Wat is de potentie van het koppelen van koude vraag aan koude aanbod vanuit drinkwaterleidingen in Nederland?
  • Hoe kunnen we Netbeheerders helpen bij het inzichtelijk maken van kansen op plekken waar gasnetten aan vervanging toe zijn?
  • Wat is de potentie voor Greenvis voor het opstellen van warmteplannen in Nederland?

Heb jij nou zoiets van… ja hier loop ik wel warm voor, schroom dan niet om een leuke, innovatieve sollicitatie te sturen!  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jessica van Dijk, 06 27 86 79 76